divendres, 3 de gener del 2014

Montserrat, des del Pla de les Taràntules


El primer dia de l´any ens animem a pujar a l´Abadia de Montserrat a fer-hi una caminada i començar a cremar els turrons d´aquestes festes.

A l´oficina d´informació ens entreguen un mapa prou detallat de les excursions que s´hi poden fer i el grau de dificultat que té cadascuna. Escollim la que comença en el Pla de les Taràntules i ens proposem una caminadeta d´un parell d´horetes. Triem l´itinerari assanyalat com a número 5 en el fulletó Itineraris per les Emites de Montserrat.

  • 13.40h.  El trajecte comença agafant el funicular al peu del Monestir fins a Sant Joan. Surten cada 20 minuts, fins i tot més sovint quan hi ha molta gent,  i en poc més de 7 minuts ens deixa a 1.000 metres d´alçada. La vista es impactant!!. 

  • 14.00h. Desde el Pla de le Taràntules iniciem el camí cap a Sant Joan per trobar les diferents ermites que s´hi van construir durant el segle XIX. El camí es còmode i fàcil i no parem de trobar-nos turistes per tot arreu... (com es pot pujar a la muntanya amb aquestes sabates ?? )

  • 14:25h Ermita de Sant Onofre. Arribem a un indret curiós amb restes de construccions que aprofiten la balma de la muntanya. Desde aquest punt el camí inicia una bona pendent que requereix en algun moment agafar-se a les branques per superar el desnivell. Els nens estan encantats de veure els pares patir una miqueta.

La baixada s´inicia poc deprés pel cantó del pic anomenat Gorra Marinera a través d´unes escaletes que semblen posades amb calçador entre dues grans penyes.

  • 14.50h Poc abans de finalitzar la ruta circular que ens portaria al Pla de les Taràntules, agafem el trencant que s´inicia a mà esquerra i que ens porta a la Font de Santa Anna. Cal dir que el mapa en aquest punt no és gens clar i ens va obligar a fer alguna volta més de la necessària... per aixó vàrem batejar el rètol que tant ens va costar trobar com "el punyetero rètol" i li vàrem fer una foto  d´homenatge.



  • 15.10h Arribem a les restes de l´Ermita de Santa Anna des d´on ja veiem amb claredat el darrer tram que ens espera fins a tornar al Monestir. 

  • Baixem per l´anomenat Pas dels Francesos i en Gerard s´ocupa del recompte de les escales. N´hem comptat 822!!. Arribem a la porta de l´esglèsia a les 15.35h amb la sensació d´haver fet un recorregut impressionant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada