dimarts, 30 de juliol del 2013

La Vall d´Eina


Arribem a la població francesa d´Eina (Eyne) entrant a la frontera francesa per Puigcerdà i prenent la carretera N-116 que passa per Bourg Madame. Des d´aquesta localitat cal fer uns 17 kms. i agafar el trencant cap a Eyne. Passada la població agafem la D33 en direcció a Llo. Al cap d´uns 500 ms. a mà esquerra tenim un pàrking amb una petita edificació que marca l´inici de la ruta.

Ens trobem davant d´una vall declarada Parc Natural el 1993 i que segons ens comenten té uns paissatges espectaculars, donat el microclima d´aquest indret del pirineu francés.

En els plafons de l´edifici ens informen de la ruta i la durada. Volem arribar fins al Pla de l´Orri en un parell  d´horetes. Veiem que aquesta ruta ha estat durant molts anys la via d´accés dels peregrins fins a Núria, aixó encara afegeix més encant a la pujada, sabent que Catalunya es troba a poques passes del punt més alt de la muntanya.

00:00h Inici de la ruta a l´edifici de l´aparcament a 1600 metres d´alçada. Els primers passos els fem en un terreny de vegetació molt frondosa en l´esclat de l´estiu.  Ens acompanyen els brunzits dels insectes i la remor del riu proper. Veiem camps conreats i les primeres arbrades del Bosc del Quer.


El camí, a mida que s´enlaira, s´enfosqueix una mica i es torna més pedregós i fresc.

00:50h Trobem un filat amb una porta que cal obrir per continuar la ruta. Només cal anar seguint el decurs del riu que en alguns punts baixa amb força i no podem evitar alguna remullada.




La pujada es va suavitzant a mida que ens enlairem i en alguns punts el riu Eina fa un redolç que convida aturar-s´hi.


01:45 Arribem al Pla de l´Orri a 2.015ms. on trobem alguna edificació molt malmesa pel temps i aprofitem per descansar abans de començar el camí de tornada. La vista sobre el cantó francés és fantàstica.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada