diumenge, 12 de gener del 2014

De Portbou a Colera


Aquest cop hem promés als nens una excursió vorejant el mar però amb algunes sorpreses. Ens proposem una caminada de Port Bou a Colera passant pel Coll del Frare. 

Deixem els cotxes a l´estació de tren de Colera per arribar al cap de pocs minuts a Port Bou. L´arribada a   l´estació no deixa a ningú indiferent, Es tracta d´una estació internacional amb una magnífica marquesina de ferro que cobreix l´andana. Tot i que ara presenta un aire abandonat i llòbreg és evident que aquest lloc ha conegut millors èpoques. 


Per aquest recorregut agafem com a referència la ruta número 2 del llibre La Costa Brava a Peu de Sergi Lara però la modificarem sobre la marxa per fer-la més assequible. Aquesta magnífica guia es consultable a http://books.google.es/books?

00:00h Sortim de l´estació de Port Bou per la porta principal i baixem les escales fins al carrer Claudi Planes. El seguirem fins a la cruilla dels carrers Alcalde Miquel Cabré i Enric Granados que ens permet enllaçar amb la GR 92. Un primer tram d´escales ens permeten deixar les darreres cases del poble i s´inicia un tram de fort desnivell. Ens entretenim probant unes figues de moro que (com era d´esperar) ens deixen varies punxes en els dits. Cal mantenir un pas curt i constant per no agotar-nos en la primera etapa.

00:30h Aquest primer tram de pujada acaba en una casa força deteriorada a tocar de la carretera N-260. Seguirem aquesta carretera durant aproximadament 500ms. i agafarem el trencant a mà dreta que ens portarà fins al Coll del Frare, amb una segona pujada força exigent. 

01:00 Arribats al Coll del Frare comprovem el desnivell superat, uns 200ms. desde Port Bou i ens estem una bona estona contemplant les vistes. Es veu amb claredat Llançà i una mica més enllà la petita badia de Port de la Selva i les acaballes del Cap de Creus. 

.



Per casualitat veiem l´entrada d´un bunker amb una galeria que permet la sortida a l´altre cantó del turonet. No podem evitar que els nanos l´explorin fascinats. Després sabrem que l´any 1940 el règim franquista en va construir uns 7000 búnkers semblants que van desde el Coll del Frare fins a Hondarribia, al Paíx Basc, per tal de defensar la frontera dels Pirineus.

Continuem des d´aquest punt, evitant el camí que ens portaria cap al Puig del Claper que domina la costa amb unes vistoses antenes i agafem la pista assanyalada que ens porta a un filat de bestiar que cal obrir per tenir el pas franc. 

01:25 Després de continuar per el sender entre antigues vinyes arribem a una fita de pedra que ens indica     l´inici de la baixada cap a Colera. La gana ja apreta i fem mos amb tota la colla. 



01:50 La baixada ens va portant fins a Colera. Cal vigilar per no anar directes cap a la N-260 ja que l´accés als carrers del poble  és una mica més difícil. Cal mantenir la referència del campanar de l´esglèsis parroquial de Colera.

02:15 Arribem a la plaça de l´Esglèsia de Colera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada